Snart Midsommar!

Jajamensan, så kom då till slut nåt att se framemot =) Svensk midsommar...förresten firar man midsommar någon annanstans? För dig som vill veta så kan man läsa "allt" om traditionen här. För dig som inte orkar så kan jag avslöja, att traditionen kom till sverige först vid 1300-talet. Och här har iaf jag gått omkring och tänkt att det måste väl vara bland det svenskaste vi firar...Ja, alltid lär man sig nåt...

Bilden lånad från Wikipedia

Hur som helst så hoppas jag att vädrets makter är snälla i morgon. Jag begär inte strålande sol och 30grader varmt, men snälla, snälla kan det åtminstone få lov att vara uppehåll. Är så trött på regnet nu. Och det blir genast så trist om man ska bli regnvåt under midsommarfirandet. Så är det någon som kan någon bra fint-väder-på-midsommar-bön, så sätt igång redan nu och be allt du bara kan. Kan bara berätta att som ett direkt svar på detta, så tittar jag precis ut och ser att det...Ja, just det...börjat REGNA här *suck*. Men då kanske det regnar ifrån sig innan morgondagen =) Själv ska maken och jag faktiskt förlusta oss genom att först frottera oss med goda vänner, för att sedan bege oss iväg på dans. Hederlig styrdans...precis som på den gamla goda tiden (nostalgi..). Dansbandet Shake som spelar på Haverö Hembygdsgård. Ska bli kul! Sedan får man väl blunda för att vi troligen är bland generationen "äldre" (när hände det egentligen?)

Hur som haver hoppas jag att ni alla får en riktigt härlig midsommar, oavsett hur vädret blir!
Kram!

GAAAHH!!!!


Vicken dag!
Först och främst så landade en i mina ögon mycket skum faktura i brevlådan i morse. Från ett företag som jag inte tyckte mig känna igen...MEN så drog jag mig till minnes ett lika knepigt telefonsamtal som jag fick för någon vecka sedan, från ett företag (med för mig välkänt namn...trodde jag på grund av försäljarens list). Jag blir så gu#* inniförb*#d på dessa telefonförsäljare som har anammat ett förhållningssätt hala som ålar. Givetvis så har jag trillat dit, på något som jag de facto trodde var något helt annat.... Dumma, dumma jag och ännu dummare, dummare försäljare!!!! Telefonförsäljning borde i mina ögon banne mig vara totalförbjudet. (Ursäkta alla ni som jobbar seriöst med detta jobb, ni får räknas till undantagen) Varför finns det annars lååååånga listor på svartlistade företag som använder sig av ojust telefonförsäljning? Åhhhh...jag kokar!!!! MEN jag ska se vad som kan göras, och ALDRIG mera gör jag någon form av "deal" på telefon. Dessutom lovade försäljaren mig att sända uppgifterna på mail för bekräftelse, men ännu har jag ingen sett. Bara fakturan! Detta löfte låg faktiskt till grund för att jag överhuvudtaget ville lyssna på honom. Antar att det är toksvårt att bevisa, för det var ju bara försäljaren och INTE jag som hade bandspelare. Så det är väl bara bandat det som företaget har nytta av. Så den som läser detta och blir uppringd av Din kommun del, gör inte som jag och "uppfatta" efter att ha frågat ett x antal gånger om vilket företag jag pratade med att det var Din Del, utan LÄGG ISTÄLLET PÅ LUREN!!!! Annars kostar det mysing :( 

Därefter hamnade jag i en dödfödd diskussion med en person, som inte ledde till nånting förutom huvudvärk och sura miner. Inte alls i min smak, då jag fördrar att man hellre biter till -och endera ordnar upp saken, eller om det inte går lämnar det därhän UTAN att sura. Nåja... nu blev det som det blev...så får man se hur det ser ut sedan....

Och som inte det var nog så ringde telefonen och jag hann nästan inte svara så började det att låta i andra änden: -kackelikackelikackeli. Nä, inte riktigt med nog var det bra nog likt... Tänk att det finns människor som tror att bara för att man jobbar i servicebranschen så tål man höra vad som helst, och att det är tillåtet att vara hur otrevlig som helst *hrmf*. Dessutom så var det nu inte alls i mitt åtagande överhuvudtaget att serva denna människa, vilket hon slutligen verkade förstå efter ett antal otrevliga minuter. MEN TÄNK att man ibland ska behöva vara såååå övertydlig så det finns inte. HUVVA, inte har den här dagen börjat så himla bra...känns nog mest som att jag borde gå och dra nåt gammalt täcke över mig och inte kliva upp någe mer idag. Vad är det som gör att vissa dagar funkar ingenting? Prata man om karma så skulle man ju kunna tro att jag har en stor svart djäkla aura omkring mig idag som formligen drar till sig allt möjlig skit. MEN skam den som ger sig, det är bara att skaka av sig och vända på tänket: -för om dagen börjat såhär taskigt, så kan det ju faktiskt bara bli bättre framåt dagen. Eller?!

Tjo o hej, på återseende!

Odlingar och studenter

Syftat till dagens rubrik kan man givetvis fundera vad i hela friden har dessa gemensamt...Ja, inget, eller kanske allting. Beroende på hur man ser på det. För vi odlar väl våra barn också? Eller i alla fall är det väl meningen att vi ska ge dem "mylla och gödning" så att de växer både till kropp och själ, eller hur? Jaja smått filosofisk inledning...helt utan att det egentligen var tänkt så från början. MEN ibland blir det ju som det blir =)

Hursomhelst så händer det hela tiden saker runtomkring i tillvaron just nu. Troligtvis precis som för de allra flesta av oss, så är det en ganska intensiv period under maj-juni. Högtiderna och festligheterna byter bara av varandra, uppblandat med utflykter, friluftsdagar och avslutningar åsså ska man försöka hinna jobba också (*ler*). PUST, man kan bli riktigt matt ibland. Och mitt i alltihopa ska man givetvis också plantera, både grönsaker och blommor. Hur som helst så har jag nu gjort både det ena och andra... för förra fredagen så var vi i Östersund hela dagen och firade vår numera "nybakade" student, Lasse. Där träffades vi, vår familj dvs. Leif, jag, Jack och flickvän, Emelinda och storasyster Weronica. Åsså farmor o farfar, Lasses Faster Marie och två barn tillsammans med Lasses mamma, mormor, morbror med fru, 3 kusiner och ett kusinbarn *flämt*, fick jag nu med alla???  Som tur var hade vi fått låna en lokal i stan via Leifs arbetsplats och kunde ha lite mottagning där på plats. Så innan dess var det en aning planering, inköp och tillverkning av smörgåstårtor och efterrätt. Tillställningen blev trevlig, om än vi fick vänta, o vänta, o vänta på själva studenten. Precis som det ska vara på studenten, så åkte han ju runt tillsammans med sina kompisar i (vad vi tyckte, väldigt långa) timmar. Roligt blev det i alla fall att Lasse själv tyckte det var kul att alla kunde samlas på en och samma gång och ställe.

Ett smakprov av dagen...

Under de gågna veckorna så har jag också blivit "trädgårdsmästare" *flin*. Skaffade, eller rättare sagt -Leif skaffade mig ett antal pallkragar som vi fnissat upp och jag därefter preparerat med diverse smått och gott. Som en god vän sa när vi diskuterade omkring min stressituation: -Ta du och skaffa dig dina pallkragar, så kan du gå ut och pyssla om persiljan när det blir som mest stressigt omkring dig. Så ska du se att det blir bättre. Då hade jag redan införskaffat pallkragarna, sått mina frön. Dock ingen persilja. MEN hon trodde att det skulle gå bra ändå, t.o.m med dill =) Och baske mig...om inte det är lite meditativt att rota omkring i det gröna och vattna och lägga av och på fiberduk. Trot den som vill.. Så nu ska det skördas bland annat sockerärtor, plocksallad, morötter och dill i sommar. Åsså doftar jag och plockar lite med både timjan, lavendel och en och annan sommarblomma med. Vi har nog också lite färsk potatis till midsommar...men bara liiiite, för resten (några "pärkålar") ska få växa på sig ytterligare innan de åker ur jorden.

mums med sockerärtor och plocksallad direkt ur landet

Sedan måste jag bara berätta att efter midsommar så drar jag iväg själv för 5 dagar. Jag har den stora förmånen att få åka till Österåsens Hälsohem. Så den 22/6 ska jag vara på plats för de s.k. basdagarna, som sedan ska följas av 17 dagar ytterligare vistelse där i augusti. Det känns verkligen kanon! Var där på inskrivningsdag i slutet av maj, och känslan var att jag skulle kunnat stanna där och då på studs. Känns nästan ofattbart att få möjligheten att vistas på ett sådan ställe och ta del av det utbud som där finns, med gymnastik, vandringsstråk, bassängträning och vegetarisk mat. Det som däremot känns knepigt är att lämna familjen, såååå låååång tid...För jag vi har nog aldrig varit ifrån varandra under lika många sammanhängade dagar sedan vi blev ett par och bildade familj. Fast, jag vet ju att det kommer att funka. Det finns ju andra familjer med någon i familjen som pendlar till jobbet varje vecka och klarar av detta, eller hur?! T.o.m det så har det ju tidigare skett i min egen familj (mina egna föräldrar) och både de och jag överlevde ju =) Och det här är ju verkligen inte för evigt, utan för några veckor. Och förhoppningsvis så kommer man sedan hem som "en ny människa" OCH DET kan ju verkligen inte bli fel!

Här ska jag vistas och verkligen ta tillvara på tiden som erbjuds!

Nämen, ujujuj, nu har inlägget dragit iväg igen.. Hoppas att ingen somnat... Tror jag får skärpa till mig och blogga lite oftare, med mindre omfång möjligtvis. Fast å andra sidan. Det blir nog såhär när man som jag är en "lust-bloggare". Och det är ju precis så jag vill ha det. Blogga när lusten faller på... Så ni får nog stå ut med mina få-men-mycket-långa-inlägg är jag rädd. Men för nu...
Tack och hej - Leverpastej!

Chillat =)

Det är vad det känns som att jag gjort. Både här på bloggen, eftersom jag varit väldigt osynlig nu i ett flertal veckor. Åsså i verkliga livet. Eller, åtminstone känns det så i huvudet, INTE i kroppen (läs: ögonen)  i övrigt som är såååå trött. Vad har jag då gjort? Jo, tillbringat flera kursdagar på ett jättemysigt internat. Vanligtvis brukar jag alltid känna mig påfylld efter några dagar på Snöåbruk där våra kursinternat är förlagda. MEN denna gång var det lite extra av allt =).
* Vi hade rasande tur med vädret = Solsken hela tiden och jättevarmt (lite minus för alla mygg, men stundtals blåste dom bort)
* Vi fick möjlighet att träffa årskursen som går före oss = Det var trevliga människor att träffa, och så bjöds vi på en riktigt härlig sommarfest som 2:orna anordnat. (ett minus för att de kallade oss för "etta-gluttare" *hehe*)
* Åsså allra härligast...all tid som vi fick tillbringa med olika inspiratörer tillsammans med mina helt otroliga kurskamrater. 16 timmar av olika sorters Workshop.
Min grupp startade med att måla i Gouacheteknik - härligt slabbigt, och befriande där vi uppmanades av kursledaren Ylva att måla in oss i naturen. Genom att avbilda det gråa i stenar o grus. Kan ni gissa hur svårt det är på en skala att måla grått, genom att endast använda sig av blanda till nyanser av rött, blått och gult. Knepigt, men nu vet jag att det går =) Och resultatet ligger ju alltid i betraktarens öga...

En gråsten med mossa - full av gråa nyanser att måla

Därefter fick vi Tova ull med Tina. Snacka om att vara närvarande i nuet. Vi tovade och rullade först en boll som föreställde "vår inre kärna". Känslan var helt underbar. Som meditation. Skulle kunnat sitta där ännu och skapa på min boll i lager på lager. MEN då hade det nog blivit en VÄLDIGT stor boll, är jag rädd *hihi*. Sedan fick vi tova vårt eget träd. Och ana om allas resultat skilde sig... Men alla var sååå fina, och helt unika!
Sedan var det dags för att måla igen. Men den här gången måla vi japanskt med Inspiratören Peter. Med japanska gethårspenslar satt vi alla och intensivt målade bambu. Ja, alltså vi "avbildade" bambu som de ofta görs i japanska målningar. Detta allmedan vi bl.a. fick höra historien varför bambun så ofta avbildas i japanska målningar. Kort kan man säga att det är pga. att bambu har så speciella egenskaper. Då den är både stark-seg men flexibel, och därför alltid böjer sig bara tillräckligt för att klara av exempelvis hård blåst, för att sedan återgå till sitt upprättstående tillstånd. Precis som vi människor också borde leva efter - att böja oss just tillräckligt när det stormar - för att därefter åter resa oss. Det var också en ny härlig upplevelse, med ny teknik som jag aldrig tidigare provat på.


Forsen vid Snöåbruk

Och som avslutning fick vi 4 timmar med en röstcoach: Nina Nu. Och inte visst jag att jag hade så pass mycket röst inom mig =) Jag kunde t.o.m göra ett (mycket) kort "anförande" om mina favoritelement: vatten och sten, stående i forsen på en sten, med mina kurskamrater sittande på å-kanten. OCH de hörde vad jag sa *jippie*. MEN viktigast av allt: Jag svimmade inte och druknade i ån utav ren och skär rädsla för att prata inför publik *dubbeljippie*! -Så nu har jag kommit ytterligare en bit på väg att bota min "törs-inte-prata-inför-folk-för-att-de-tittar-på-mig-och-tycker-säkert-att-jag-är-kass-och-tråkig-att-lyssna-på-mani" --- MÅLET är att ----> *ännu hemligt*

Summan av kardemumman är i alla fall att jag haft en superhelg, som laddat mig med en hel del energi. Även om jag rent fysiskt är väldigt trött pga. intensiva dagar, sena kvällar, och en sjudj***kla förkylning.

För denna gång - Tack och hej - På återseende!
/Mona

Ps: Märkte ni förresten att jag fått lära mig ett nytt "användbart" ord - Chilla. Tänk att man ska hinna bli 40 innan man får lära sig ett utmärkt ord för att slappna av... *asg*

RSS 2.0