Enkelt va?

Ikväll har jag varit ute och promenerat i nysnön på ospårade skoterspår. Här och var kunde man se stora avtryck där träden släppt på överflödet av snö, och tanken infann sig att här finns nåt att att lära och jag tänkte att:
-Javisst, så enkelt kan det kanske vara att lätta och släppa på sin börda, där och då exakt där man står...eller varför inte nu och här, precis där man är...


Schas Ove, Schas!

Tänk att nu har det gått ytterligare en härlig vecka i livet.... Måndag till torsdag har jag tillbringat på Österåsen. Denna härliga Oas, denna underbara "bubbla", där det finns hur mycket mysiga, trevliga människor som helst. Både personal och "intagna"... apropå det så var det en "intagen" som gjorde en freudiansk felsägning häromdagen och råkade säga att: -Vi här på Österåker...bla...bla... Gissa om en del av oss var snabba att kontra med att vi andra nog faktiskt vistades på Österåsen =) Fast i realiteten tvivlar jag på att det var annat än...just en felsägning, för personen i fråga gillar verkligen att vara där, och har också visat sig vara en riktig kämpe.

Sedan att efter denna suveräna vecka få avsluta den med att kolla favoritprogrammen på TV ---- AAHHhhh...Kan inte bli mycket bättre... Fortsatt skratt efter en mycket glad vecka. Därav dagens rubrik. Och för er som inte förstår, spana in dagens program på TV4 Play


Ringblomma är för mig en symbol för glädje. Här ett foto sedan i höstas.

Puss o kram --- cykelram!

Knepiga associationer

Allra först vill jag varna känsliga läsare...Kanske framkommer det saker som chockerar eller förfärar. Men nu är ni varnade - Så fortsatt läsning sker på egen risk ;-)

Ibland undrar jag hur det egentligen står till i mitt huvud... Och jag kan förstå om det är flera av er som just nu läser och nickar med inlevelse =) Hur sjutton kan tankar och känslor virvla runt och gå igång på så olika saker. I kväll hamnade jag på en blogg som jag besöker med jämna mellanrum, och jag flinade gott för mig själv. Och tänkte i mitt sinne att: -Aj fanken, att en sån grej med andra ord kan låta såååå sofistikerat (eller läs: annorlunda). Det handlar alltså oftast "bara" om hur man paketerar sakerna. Vaddå?

Jo, i min gröna ungdom, som inte är helt olik andras... så var det en period då jag var en del "ute i svängen". Vilket innebar en hel del festande och faktiskt mycket av diverse roligt. Inte nödvändigtvis kommet av faktumet festande. Det som kanske skiljer sig en aning från många andras minnen av dylik period, är att när många andra tänker tillbaka på alkoholhaltiga drycker i ungdomen (19-20år), så tänker man i banorna öl/vin/cider. Men i mina kretsar så var det oftast annat som vätte strupen. Och nu har jag ÄNTLIGEN lärt mig vad vi brukade roa oss med att inmundiga... Caffè corretto.... Och tänk vi som trodde att det var vanlig kaffekask vi tog ;-). Ja, måhända skiljer det sig i proportionerna och vad man återigen kallar det. Som typ, Espresso, framställt i en liten smäcker "kaffebryggare", medans vi använde starkt kokkaffe som många gånger koktes utomhus på öppen eld. Eller som 1-3cl grappa, sambuca, konjak eller annan sprit, mot åtskilligt många fler cl (ibland troligen dl...) av oftast billig konjak, eller "annat". MEN serverat i små glas. Nä, mugg skulle det va! Det man väl kan enas riktigt om är att i båda fallen så ingår socker i receptet, av valfri mängd baserad på tycke och smak. Men det vete fariken om det smakar någé bättre som Caffè Coretto på något flådigt kaffehak. Nä troligtvis så smakade kasken både bättre, sällskapet var trevligare, roligare och vi trivdes så gott med att bara vara --- oss själva!
(Norrlandsreklamen personifierad *flin*)

Det finns ett svenskt ordspråk som jag tycker kan få representera dagens funderingar:
"Snus är snus och strunt är strunt om än i gyllne dosor, men rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor"
Så ber jag då slutligen om ursäkt inför den som trots varningarna ändå läste...och nu fått sin bild av "snälla-försiktiga-har-aldrig-gjort-något-dumt-Mona" förstörd. Jag lovar. Ge det bara tid - Så kommer du över det.
Ha en bra helg! Det tänker jag ha!

Nu har jag oxå...

...fått sett vad hela nedre Lappland pratar om *hihi*. Ja, jag har hört att det även glunkas både i Stockholm, och på andra ställen. ?????. Jamen, att förutom att Charlotte Kalla tog Guldvinsten på damernas 10km fristil häromdagen så syntes även KVARNBERGARNA i Tv-rutan.... De e stort!!! Inte illa!! Ja, förutom guldvinsten då, att Kvarnberget, Rajastrand är representerade på OS. De måste ni väl bara hålla med om. Passar på att sola mig i glansen av "våra, numera" kändisar, är ju trots allt född och uppvuxen i - just det - Kvarnberget *ler*. Ska bli spännande att se om representanterna passar på att locka världseliten (förutom alla sprintrar i Kvarnbergets SK då) att åka till Kvarnberget och springa Lillrajan runt till sommaren.
Här nedan ser ni beviset på engagemanget i Vancouver----> Frågan är bara vem/vilka ser mest lycklig/lyckliga ut - Kalla, eller "Kvarnbergarna". Titta själva och bedöm.

Bilderna lånade från Svt play


Här är gänget...


Gladare och...


ännu gladare =) Här viftas det hejvilt.

Sänder ett tack till Egon som tipsade mig om länken på Raija IKs sida så jag också kunde få se "rabaldret i Vancouver" *hehe*. Ibland känner man sig mer patriotisk än annars...
/á Mona


Love...Love...Love

Olala...det är vår i luften och jag tror jag är kär. vanudå tänker en del av er säkert. Men om jag uttrycker mig såhär: Min nya kärlek gör att jag känner mig mera oberoende. Jag får ta del av hela världen hur mycket jag vill. Jag är inte beroende av tid eller plats. Jag har fått möjlighet att förverkliga en önskan.... Ja, jag är nog en aning förälskad. Men jag ska ge vakt på mina känslor, så att jag inte trillar i fällan och istället blir helt beroende. H*n är mörk som natten, glänser som en svart puma med undantag för några grå "stänk" *suck*. Äntligen, så blev jag då
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MED
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Laptop =)................. eller vad trodde du va?!

Min nya kärlek... En Compaq CQ61-320SO..... Tror jag sjunger som Allan Edvall i Rasmus på Lufffen: Å jag är friiiiiiii som en fågel, friiii som en fågel ;-)

RSS 2.0