I all hast...

så lägger jag ett inlägg. I väntan på tomten, och julefrid ;-)
För er som undrat hur det gick hos "farbror" doktorn...nä...inte visade proverna på något specifikt. Skönt på ett sätt, då jag kan släppa tanken på att jag är "sjuk". Mindre roligt då jag nu måste ta itu med det som troligtvis ligger bakom. STRESS! Hört det begreppet förr??! *suck*. Det kändes trots allt ganska skönt att få prata av sig med läkaren och få bekräftat att jag inte är tokig, fastän inte proverna visar på något ovanligt. Utan jag fick enligt henne (läkaren) lov att faktiskt både känna som jag gör och att vara som jag blir: -trött, irriterad och hjärtinnerligt less på att inte kunna påverka tillvaron mera än vad jag stångas med dagligen. Så jag har fått lite öppningar och förslag beträffande mitt rop på hjälp för att hitta redskapen att kunna handskas med detta. Så i sinom tid ska väl det här börja lätta det med...

Hur som helst så har jag åter varit på internat geom utbildningen. Tänk vad det sätter igång tankar, och processer hos en. Härligt! Häftigt! Denna gången låg fokus mycket på mindfullness/medveten närvaro. Nyttigt att genomföra, MEN svårt att alla gånger göra. Jag beskrev för mina kurskamrater att jag önskade byta plats med Adam Sandler i filmen Klick. Där kommer han över en fjärrkontroll som han kan styra omvärlden med. Och jag skulle verkligen behöva en sådan för att hugga tag i och ställa omgivningen på paus ibland, så att jag hinner bli medvetet närvarande OCH andas några andetag INNAN jag fullkomligen exploderar och säger och gör saker på sätt som borde gjorts annorlunda...hmmmm... Så om någon tänkte köpa mig en julklapp...snälla jag önskar mig en sådan fjärrkontroll :-)

I väntan på julen så tänkte jag lägga in några bilder som visar lite på hur tillvaron sett ut från sist jag skrev ett inlägg tills nu. SNÖ - SNÖ - SNÖÅBRUK - JULPYSSEL . Troligtvis skriver jag inget mer före jul, utan istället ska jag ta de lugna stunderna - precis just så - dvs. lugnt. Och INGEN dator eller annat för stunden "onödigt". Utan nu ställer jag tillvaron lite på PAUS, utan fjärrkontroll.
Sköt nu även om er, och GOD JUL till er från mig!

Vårt hur sett från stigen på baksidan. Snart har vi snöat inne :-)

Jag och vovven på snöpromenad (Ja, maken var också med - bakom kameran)

Längst där nere skymtar huvudbyggnaden på Snöåbruk.

...och när jag vände på mig låg denna vy öppen framför mig. Härligt!


ZZ Z z z z

*gäsp*
Tror emellanåt att jag håller på att bli galen, tokig, drabbats av sömnsjuka eller nåt´ annat obotligt och "säkerligen" livsfarligt...nä, knappast. MEN den period som nu varit ett tag så har jag varit så inni bomben trött - nästintill dödstrött. Och jag känner INTE igen mig själv riktigt. Eller i allafall inte som jag vanligtvis VILL känna mig. Och det är vare sig kul eller inspirerande. Så på inrådan från vissa i omgivningen, har jag nu faktiskt beställt tid hos "farbror doktorn" (som inte ens är farbror utan "tant"). Så om några veckor får jag besked... Inte för att jag egentligen tror att det är något vare sig obotligt eller livsfarligt, utan pga. att jag tidigare haft problem med ämnesomsättningen. Och pga. att nuläget i mycket stora drag faktiskt liknar den tillvaro som jag slogs med för en sisådär 4-5 år sedan. Så det lär väl visa sig... Kan bara inte låta bli att hoppa framåt i tanken, och då ställer jag mig frågan: -OM det nu inte är sköldkörteln som spökar, VARFÖR är jag då så trött och håglös? Förslag, någon?
Trötta kramar från mig...
Ps: Den något trötta tanten här ovanför har jag hittat hos "Vicke" där det finns lite allt möjligt kuligt animerat :-)

RSS 2.0