Händelserik dag...

...och en lika händelserik kommande vecka, skulle jag tro. VAD har då så att säga "varit på tapeten"? Jo hela dagen igår gick i "festens tecken". Först fick jag möjlighet att träffa två före detta kurskompisar från socionomutbildningen i ÖStersund. Vilket var jättekul! Skulle önska att vi kunde träffas oftare, men som det i dagsläget ser ut så har vi en "återträff" per sommar. Vilket naturligt beror på att vi bor på skilda ställen varav den ena bor utomlands. Och då funkar det ju inte riktigt med en "snabbfika" hur och var som helst, ÄVEN om det skulle vara väldigt trevligt och mysigt =) Så TACK Lina och Linda för den trevliga/roliga lunchen!

Så på kvällen gick den årliga kvartersfesten av stapeln... Lika mysigt som vanligt, om än med betydligt mindre folk. Skulle tro att en 2/3 delar fattades!? Undrar just vad som drar mer än kvartersfest? Det "glunkades"om både grävningar i sportstuga, segling, och vistelse i sommarhus m.m. Så visst finns det väl orsak till att både en och annan stol lyste tom. MEN å andra sidan så kommer det ny chans i slutet av augusti då vi ska ha surströmmingsfest =) Trots bortfallet av människor så var det roligt i vanlig ordning med kvartersfest. Men vid en halvtvåtiden gav jag upp. Fast hade det inte varit för en helsikes halsbränna (vin och starka korvar är inte riktigt kompis med min mage) så vette sjutton om jag inte suttit kvar ett tag till. En sådan trevlig och ljum sommarkväll som det var i går kväll....

Och på måndag bär det iväg, för vistelse på nästan 3 veckor, uppe på Österåsen. Jag är både förväntansfull men gruvar mig en aning samtidigt. 3 veckor utan familjen, DET är mycket det =( När man aldrig normalt är åtskilda. Maken ska stilla min abstinens en aning med att komma upp första helgen och hälsa på. Men jag antar att det kommer att kännas att vara ifrån barnen. Dessutom sker skolstarter under tiden jag är borta. Vår minsting ska börja förskoleklass (undrar återigen vart tog tiden vägen????) och mamma är inte med! Gissa om det svider i en "kontrollmammas" hjärta?! Nja, det är väl inte bara därför det svider, syftar på kontrollen. Utan det svider kanske mest att gå miste om hennes allra första dag i skolvärlden. MEN å andra sidan så är det ju först nästa år som hon börjar 1:a klass, så då tar jag igen upplevelsen då istället ;-)

Och så ska jag fokusera på att ta tillvara dessa dagar i Sollefteå-trakten. Jag ska promenera, bada, gympa, äta vegetariskt (GOTT vegetariskt), dricka mängder med örtte, meditera men framför allt -bara vara. Hur skönt låter inte det!
Så nu blir det återigen tystnad här ett tag - men sedan lovar jag att uppdatera er med mitt "nya jag" *hehe* Måhända ser jag ut som buddhan här nedanför, djupt försjunken i mig själv. Ähh...knappast någon risk... brukar det inte vara så att verkligheten återkallar en ganska snabbt när man återvänt efter en stunds återhämtning... Men liiiite buddha ska jag nog va =)

Tills vi hörs, ha det så bra i sensommaren!

RSS 2.0