Make (made) my day

Tänk att ibland så bara ramlar saker över en. I går satt jag mest o hade en riktig rackarns deppardag *suck*. Åsså kom då denna dag...å inte verka den bli så mycket roligare den...trodde jag. MEN, så fel jag fick =)
Istället har jag haft förmånen att ha haft två helt oförutsedda besök. Av två olika tjejer, vid två olika tillfällen på dagen, men båda med jordens glöd och härliga energi.
TACK --> Camilla och TACK --> Marie. Bara det faktum att ni båda valde att göra en avstickare in för att hälsa på MIG, gjorde MIN dag. Sånt värmer en höstfrusen själ! KRAM!

Så till er alla som funderat på att göra det där besöket som aldrig blir av, eller skriva det där brevet/mailet som du tänkt så många gånger, eller ringa det där telefonsamtalet som du skjutit på. GÖR DET! Rätt som det är sitter det en individ i "andra änden" som blir hur lycklig som helst.
"Skjut inte upp till morgondagen, det som du kan göra idag"

Till er alla - Höstkramar i mängd!

Efter i tiden

Så har förra helgen hunnit övergå i vecka, och det är snart dags för en helg IGEN. Jag förundras ibland över hur tiden bara formligen flyger iväg. En vecka har snart förflutit sedan förra helgen och jag "drömmer" mig tillbaka till de dagar som då var. Lördagen gick i lugnets tecken, med endast de allra nödvändigaste sysslorna utförda. Märker att jag drar mig för att ta tag i de göromål som ligger innanför husets väggar, och vill väldigt gärna dröja mig kvar utomhus. Kanske något försvar inför den låååånga vinter som vi sedan kommer möta. Fast vinter kan ju å andra sidan vara väl så härligt. Nä, troligen beror det helt enkelt på att det är bra mycket roligare att vistas ute och plocka på tomten, istället för inne och plocka en massa annat. Hm... jag vet...jag är nog inget vidare husmorsämne *flin* egentligen.

På väg uppåt mot Tjärnmyråsstugan - och solen sken!

Så kom då söndagen med sprakande solsken. Hade planerat att gå till Tjärnmyråsstugan med en väninna, som tyvärr inte kunde följa med. Så då stod jag där lite rådvill --- någon sekund. Tills jag förstod att det här kunde få bli ett ypperligt tillfälle att gå en härlig, avslappnande, återhämtningspromenad - helt i min egen takt, utifrån egna önskemål. Så sagt o gjort, så knatade jag iväg. Med ryggan på och kameran i högsta hugg. För det var min plan, att inte spurta iväg, utan ta det i godan ro och ta tillfällena i akt att fotografera. Kan säga att det var helt ljuvligt!!! Tankarna fick flöda fritt i skallen, benen gick som av sig själva, fåglarna kvittrade, solen sken och jag stannade till många gånger för att fånga olika ögonblick med kameran. Så tillbaka hemma, efter ca.7 km, så kände jag mig både påfylld och rensad. Bra va?!

Upprymd och uppfylld - endast några hundra meter kvar

Därefter ett tag efter att jag "landat" hemma efter min härliga promenad, så ringde det på dörren. Där utanför stod en av grannfuarna och sträckte fram en kasse med trattkantareller och undrade om jag/vi kanske ville ha. OM jag ville, givetvis =)  Tänk att det finns så snälla människor, TACK Kristina!

Rensat och klart, färdigt att läggas på tork :-)

Få nu se vad denna helgen kan bjuda på. Måhända blir det en aning repris på "vandringen". Det återstår att se. Men ett är säkert, först ska jag i allafall jobba mig igenom fredagen.

Ha en skön helg allihopa!
Kram!

Precis det jag borde vara

Som många av er vet så går jag just nu en intressant utbildning. Och i höst ska vi göra personlighetstest, då vi ska läsa en hel del om bland annat ledarskap. Googlade idag på kul på Myer Briggs personlighetstyper och hamnade på en sida där man kunde göra en personlighetstest: http://se.41q.com. Gissa om jag kunde avhålla mig? Nä, just det... Här nedan ser ni resultatet.

 
Förklaringar:
Extraversion:
Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting
Introversion: Uppmärksamhet främst riktad mot den egna världens idéer och intryck
Sinnesförnimmelse: Tar in information via de fem sinnena och ser det befintliga
Intuition: Tar in informationen via det "sjätte sinnet" och ser det möjliga
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet
Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt
Perception: Föredrar att leva på ett flexibelt och spontant sätt

Det kursiva det "är" jag... eller i alla fall åt det håll som min personlighet lutar. Någon som protesterar? Och tänk vilken tur att jag prickade rätt i mitt yrkesval. JA, alltså Socionom =) Undrar just vart en Naturhälsopedagog hamnar i personlighetstesternas djungel (eller ska jag säga skog) *ler*.


Det är den som går vilse…

..som finner de nya vägarna. Tänkvärt eller hur? Tror jag varit vilse nu ett tag :-) I alla fall så har jag inte funnits till här på bloggen. Utan istället så har jag varit lite varstans…som till exempel på Österåsen, på jobbet, i Dala Järna på Snöåbrukutbildning, åsså på jobbet igen förståss. Ja, lite vilse både här och där så att säga…

En tidig morgonpromenad i lätt dimma kan vara som bomull för själen

Hur som helst så har jag återupptäckt att det är livsnödvändigt att stanna till ibland för att reflektera. Hur många där ute är det som faktiskt gör det regelbundet. Nä, man ”yschar” mellan aktiviteterna mest hela tiden. Och har sällan eller aldrig tiden att stanna upp. Jag har som sagt varit på stället där tiden kan stå still, OM man vill. Annars kan den rulla på i samma hektiska takt som hemma eller t.o.m snabbare beträffande vissa saker, OM man vill. Jag tog ett aktivt val – och lät tiden jobba för mig – inte emot mig. Jag har fått möjligheten att återta fattningsförmågan om vad som är livsnödvändigt för mig. Och det är INTE att delta i alla aktiviteter som finns till buds. Vare sig på Österåsen eller hemma. Och vet ni vad??? Jag har överlevt!!! Jag mår till och med bättre av att INTE vara med på allt överallt… Ja, jag vet nu är jag liiiite ironiskt. Fullt så omedveten var jag faktiskt inte ens innan jag åkte iväg på hälsokurs. Men däremot så har det varit väldigt nyttigt att återupptäcka kunskaper som man redan har. Och apropå det har jag också haft förmånen att ha haft världen bästa kontaktperson tillika kursledare i den temagrupp som jag deltagit i – stresshantering. En kvinna som verkligen kunnat locka fram det inbyggda behovet och vetskapen av och om, återhämtning. Vet ni andra (oinvigda *hehe*) hur viktigt det egentligen är? Och då behöver det inte handla om att man ska sitta och meditera i flera timmar om dagen. Utan det kan faktiskt räcka med att göra en STOPPÖVNING. Dvs. stanna till ett kort ögonblick, ta ett djupt andetag, och titta på det som man verkligen har framför sig och samtidigt släppa ner axlarna (troligen en decimeter), vare sig det är framför mattallriken hemma på bordet eller datorskärmen på jobbet. Att andas är faktiskt livsnödvändigt! Är det någon som protesterar – så prova att låta bli – jag lovar att du kommer bli övertygad.

Stenar, mossa, träd och så ett vattenblänk som återspeglar alltihopa

Fortsättning följer…


RSS 2.0