Tjuvstart

Brukar vilja hålla på traditionerna när det gäller tidsaspekten. Tycker att det är helt hysteriskt när butikerna börjar julskylta i oktober-november. Det förtar en hel del av stämningen och den förväntan som finns innan julen. Och jag kan för mitt liv inte förstå att man i december börjar sälja semlor,,,, I DECEMBER, fatta?!! MEN jag erkänner... i helgen bakade jag och dottern semlor, och vi fyllde och åt av dem också. INNAN Fettisdagen....... hmmmm...börjar visst gå utför med moralen och värderingarna ;-) Familjen blev hur som helst glada.
Ska förresten någon av er ut och "hurra" Fettisdag då i morgon. Eller gör man inte det nuförtiden? JA, alltså att man är ute och åker spark, för att sedan gå in i värmen och gona sig och äta en semla. Gärna en hetvägg (som jag själv aldrig gjort, men ska testa någon gång). Själv kan jag bikta mig och säga att semlorna inte tillhör favoriten bland fikabröd. Har aldrig varit så förtjust i mandelmassa, och då gör det sig självt. Däremot kan jag gärna fylla min semla med vaniljkräm och grädde. Kanske ett tips till andra som inte direkt gillar, eller tål mandelmassan.
Ja, jag kan ju inte bjuda på mina semlor rent fysiskt, MEN jag bjuder på några bilder sedan lördagen i alla fall.
 
Emelinda i full färd att knåda "semledegen"

Dagens skörd...

Mycket grädde ska det vara :-)

HA EN RIKTIGT HÄRLIG FETTISDAG I MORGON!
Kram!

Ingen dans på rosor

Men väl i Erikslund blir det dans för sonen ikväll. Skolan har haft "dansvecka", inklämt på några dagar. Och förhoppningsvis blir några av ungdomarna "bitna" av denna härliga företeelse. Ja, dans alltså! Och då menar jag inte disco, hiphop eller annat. UTAN riktigt "styrdans" (ja, ja det heter foxtrot) och bugg. Minns själv det glada 80-talet, och ungdomstiden som bestod av att hålla koll på ställena i närheten som hade danskvällar. Varje helg mest, var det dans i någon av samhällena runtom, eller i någon av byarna. För på den tiden fanns det fortfarande bydanser kvar. Och inte som nu, endast vid något enstaka tillfälle, någon gång på sommaren... *SUCK*. Tänk att man redan blivit så gammal så man kan kosta på sig att bli nostalgisk  =) Och javisst, ena gången man varit ute på dans kom man hem och var helt upprymd --- medan andra gånger kom man hem och var helt förstörd --- flera som minns???

Hur som haver livet har gått vidare, och bilden här nedanför, var den syn som mötte mig härommorgonen när jag skulle ut på altanen hemma hos oss. Kallt var det, MEN jäsiken va vackert med solen som glittrade i snötapparna. Det syns inte så väl återgivet här, men ni får använda fantasin. Kolla förresten in snödjupet på grannens förrådsbod. Många centimeter blir det. Här pratas det om att det inte varit så mycket snö i trakten sedan nån gång i mitten på 60-talet. Och det är ju läääänge sedan, eller hur *blink*

Snö och sol -- brrrr, för att ha kjol !

Torka...

...på bloggfronten. MEN det har ni troligtvis redan märkt, lr??! Tror bestämt det var 5 veckor sedan jag sist la ett inlägg. Fast jag har ju flaggat tidigare om att jag inte tänkte stressa mig till att bli någon "bloggprinsessa", därtill är intresset för svalt för denna hobby. Det finns andra saker som istället hellre får uppta min tid. Men just idag kände jag i alla fall för att visa någon form av livstecken, trots torkan *flin*. Så solen får representera både torka OCH att det faktiskt strålar en STOR SOL ute på himlen. Härligt att det går mot ljusare tider. Även om jag tillhör kategorien av människor som blir så innibängen trött så fort det börjar våras. Fnys tänker nog många, och tänker att ska inte jag kunna mota trötthet som har en hel hälsokostbutik att plocka ur. MEN ICKE!! Vårtröttheten kommer vare sig jag proppar kroppen full av vitaminer/mineraler eller annat uppiggande. Men jag tror jag börjar resignera inför detta faktum: Vårtröttheten för mig, är ett lika säkert  vårtecken som tussilago, sädesärlor eller videkissar. Fast jag kan inte låta bli att tycka ändå att de senare uppräknade vårtecknen är betydligt trevligare att möta...  Vilket vårtecken längtar du efter???

RSS 2.0