Haft lite ledigt


Nu är jag åter tillbaka efter lite semester, vilken har gått i lugnets tecken. Inga speciella utfärder, utan den har mestadels spenderats på hemmaplan. Både hemma (mitt och min nuvarande familjs) och himmä (barndomshemmet). Vad har då dagarna bestått i? Ja, förutom att "ladda batterierna" med att bl.a. läsa och traska både här och där, så har vi rotat i mors gömmor. Hon är nämligen på väg att flytta, inom kort, till den ort där jag bor. Gissa om man möjliggör att samla på sig saker genom att bo på samma adress i 47 år?! MEN vi har också fått oss en hel del skratt, när vi gått igenom gamla skolböcker, teckningar, m.m.
Bilden här ovanför är tagen på ett av min barndoms smultronställen. En eftermiddag tog jag maken med mig på upptäcksfärd, för jag ville så gärna se hur det såg ut uppe i skogen på ett ställe där bäcken rann i mossen och jag som yngre många gånger suttit och 'låtit tankarna gå, och funderat och begrundat tillvaron' *. MEN tänk vad det förändras... toksvårt var det att hitta rätta stället...eller åtminstonde det som såg ut som det gjorde förr. Dock tror jag att bilden du ser är tagen ganska precis där. Önskar bara att jag också kunde förmedla hur den låter. Kanske det kommer så småningom. Vi glömde nämligen att ta med oss makens förnämliga fickminne, som annars är upperligt att göra ljudupptaningar med. Hur-som-helst, om knappt 2 dagar är det åter dags att jobba, och sedan kommer tillvaron att rulla på. Med både det ena och andra under hösten. Fortsättning följer....
Kram, kram.
Glöm inte bort att fånga dagen!
(*
Kontemplera / kontemplation = begrunda, stillsamt fundera och tömma medvetandet. Ett nytt ord, som jag fick lära mig i en av böckerna som jag läst under semestern. Ett, egentligen, föga onödigt ord, då man lika gärna kan säga att man faktiskt bara sitter och funderar, eller hur?!)

RSS 2.0